Resuming podcast

18 de Novembre de 2024 a les 13:14

Slow Food Educa potencia la cultura alimentària per prevenir els trastorns alimentaris

Compartir

El projecte Slow Food Educa treballa a 17 centres de primària i secundària de Cornellà i, en total, a quaranta escoles d’arreu de Catalunya.

Slow Food Educa es va crear l’any 2020 a Cornellà per potenciar la cultura alimentària per prevenir els trastorns alimentaris recuperant productes de proximitat com la col paperina en el cas de Cornellà, l’escarola perruqueta en el cas del Garraf o la col verda manresana, perquè els nens i nenes de les escoles coneguin la cuina saludable amb productes de l’horta de Km 0 i recuperant receptes que s’incorporen al menú escolar.

L’any passat, Slow Food Educa també van començar a col·laborar amb residències d’avis i aquest any incorporaran activitats a les escoles bressol.

En parlem amb Anna Raventós, impulsora del projecte, professora de les escoles Mediterrània i Anselm Clavé de Cornellà, i psicòloga de trastorns alimentaris del centre ABB ITA.

Els centres educatius de Cornellà on es fa el projecte Slow Food Educa són les escoles Suris, Montserrat, Virolai, Mediterrània, Sant Ildefons, Betània, Verdaguer, Gaudí, Anselm Clavé, Dolors Almeda, L'Areny, Sagrada Família, Abat Oliba i els instituts Francesc Macià, Joan Miró, Miquel Martí i Pol i Esteve Terradas.