Resuming podcast

20 de Maig de 2025 a les 12:41

Slow Food Educa forma part de la distinció Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia

Compartir

Aquest reconeixement pretén destacar aquelles regions que treballen activament en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, posant en valor la cultura alimentària, l’educació per a la salut i la sostenibilitat i la innovació gastronòmica.

El projecte Slow Food Educa, pioner a Cornellà, va començar treballant amb dues escoles del municipi i actualment ja en són 17 els centres educatius que en participen. Els objectius són promoure l’educació alimentària, perseguint els valors de proximitat, la protecció de la biodiversitat, la sostenibilitat i el reaprofitament alimentari i, alhora, prevenir els trastorns alimentaris. També es fomenta l’activitat física a través de l’ús de bicicletes per visitar els horts comunitaris. Una acció que compta amb la participació de Guàrdia Urbana per a ensenyar els infants conceptes bàsics d’educació viària i del Departament d’Esports de l’Ajuntament.

Arreu de Catalunya ja són 50 centres els que participen a l’Slow Food Educa i a l’octubre Cornellà acollirà un acte especial emmarcat en la iniciativa, amb la participació de cuiners de renom com Carme Ruscalleda.

 

Per parlar del projecte Slow Food Educa i de tot el que tenen preparat per aquest any, avui ens acompanyen als estudis de Ràdio Cornellà Anna Raventós, impulsora de la iniciativa; i David Calabuig, cap de l’àrea de Medi Ambient a l’Ajuntament de Cornellà: