20 de Maig de 2025 a les 12:41
Aquest reconeixement pretén destacar aquelles regions que treballen activament en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, posant en valor la cultura alimentària, l’educació per a la salut i la sostenibilitat i la innovació gastronòmica.
El projecte Slow Food Educa, pioner a Cornellà, va començar treballant amb dues escoles del municipi i actualment ja en són 17 els centres educatius que en participen. Els objectius són promoure l’educació alimentària, perseguint els valors de proximitat, la protecció de la biodiversitat, la sostenibilitat i el reaprofitament alimentari i, alhora, prevenir els trastorns alimentaris. També es fomenta l’activitat física a través de l’ús de bicicletes per visitar els horts comunitaris. Una acció que compta amb la participació de Guàrdia Urbana per a ensenyar els infants conceptes bàsics d’educació viària i del Departament d’Esports de l’Ajuntament.
Arreu de Catalunya ja són 50 centres els que participen a l’Slow Food Educa i a l’octubre Cornellà acollirà un acte especial emmarcat en la iniciativa, amb la participació de cuiners de renom com Carme Ruscalleda.
Per parlar del projecte Slow Food Educa i de tot el que tenen preparat per aquest any, avui ens acompanyen als estudis de Ràdio Cornellà Anna Raventós, impulsora de la iniciativa; i David Calabuig, cap de l’àrea de Medi Ambient a l’Ajuntament de Cornellà: