Resuming podcast

15 de Desembre de 2021 a les 13:08

Les escoles cornellanenques Anselm Clavé i Mediterrània participen a un projecte de Slow Food

Compartir

Les escoles cornellanenques Anselm Clavé i Mediterrània participen al projecte Escola amb Projecte Psicoeducatiu Km0/Slow Food Education Network. Aquesta iniciativa, que pretén ampliar-se a la resta de centres educatius en un futur proper, té com a objectiu promoure i desenvolupar l’educació alimentària i ambiental, perseguint els valors de proximitat, sostenibilitat i el reaprofitament en l'alimentació. Alhora, persegueix la prevenció de trastorns alimentaris.

En la primera fase d'implementació, els nens i nenes de les dues escoles, des de primer fins a sisè de primària, han rebut la visita de la Laila de Cal Pastera, Irene Hernández Cuxart i l'Albert Bou, pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat i han fet planter amb llavors de col paperina. Segons ha informat Joan Fernández, director de Patrimoni a l’Ajuntament, aquesta varietat de col es plantava antigament en la zona i actualment forma part del Baluart de l'Arca del Gust d’Slow Food.

Aquest matí, els alumnes de les dues escoles han lliurat una part de les llavors als avis dels horts urbans municipals de l'Ajuntament. Dos representants de cada classe han estat els encarregats de plantar les seves llavors als horts amb l’ajut de la gent gran.

La resta anirà a l'hort de l'escola i als pagesos que col·laboren en el projecte. Un cop neixin les cols, seran cuinades per cuiners i cuineres de renom com Valentí Mongay, l'Ada Parellada, Sergi de Meià, Albert Mendiola, Marc Esteve, Xavier Llanos, Jose Manuel Parrado, Eva Davo i Jaume Vilà, entre d’altres.

Per explicar el projecte hem entrevistat Anna Raventós, líder del projectes des del Convivium Slow Food Garraf-Penedès:


El Cornellà Notícies ha estat present aquest matí en el lliurament del planter, entre els alumnes de 1r a 6è de primària de les escoles Anselm Clavé i Mediterrània i els pensionistes dels horts municipals. Els infants ens expliquen com ha estat l’experiència: