8 de Febrer de 2022 a les 14:17
Les obres són les grans protagonistes de l’activitat municipal d’aquest any. Després del parèntesis de la pandèmia, l’Ajuntament de Cornellà té previst desenvolupar totes les iniciatives que s’han hagut d’aturar per la Covid, a més de portar a terme aquelles que ja estaven previstes per aquest any. A més de les reformes de carrers, avingudes i places, també augmentarà l’activitat cultural. Aquest és el resum dels temes més destacats de la darrera edició del programa L’Alcalde Respon.
L’Ajuntament de Cornellà ha augmentat exponencialment la seva partida destinada a les inversions aquest 2022 i gran part de les iniciatives previstes tenen a veure amb obres de gran format que modificaran substancialment el trànsit de la ciutat. Aquest és el cas de la reforma prevista al carrer de Bonestar, així com a l’avinguda de la República Argentina i a un tram de la carretera d’Esplugues. L’objectiu és fomentar la pacificació d’aquests espais, augmentant les zones exclusives per a vianants i les zones de lleure per a la població. Així ho ha explicat Antonio Balmón, durant el darrer programa de l’Alcalde Respon:
Aquestes tres obres que es portaran a terme al llarg d’aquest any compten amb una inversió municipal d’1.300.000 euros. La intenció del Consistori és sufragar aquestes reformes amb inversió externa, una inversió supramunicipal que rondarà els 30 milions d'euros. Tornem a escoltar l’alcalde de la ciutat:
De moment, la gran reforma que ja és una realitat és la nova Escola Municipal de Música Roser Cabanas. Aquest centre es va traslladar a un dels edificis del sector industrial de Can Bagaria i des del 24 de gener, ja funciona en aquest nou emplaçament. El canvi ha suposat un augment d’aules per ensenyar música, però també ha permès millorar la distribució de les classes i fomentar les activitats culturals que giren entorn de l’educació musical. Antonio Balmón:
Ara, l’Ajuntament dissenya què es farà amb l’espai que ha quedat buit a l’edifici del Centre Cívic Joan N. García-Nieto, ubicació de l’antiga escola de música. De moment, sabem que allà es portarà a terme l’Escola d’Humanitats i que s’aprofitarà també per augmentar els serveis destinats a la població més jove de Cornellà.
I més enllà d’aquestes grans obres, una altra de les branques destacades del pressupost municipal d’aquest 2022 són les iniciatives relacionades amb seguretat. Des d’aquest mes de febrer ja s’ha activitat el servei dels Serenos i també es presentaran les noves dotacions de la Guàrdia Urbana.
Recordem que l’Ajuntament de Cornellà compta amb prop de 98 milions d’euros per desenvolupar les seves polítiques públiques durant 2022. Si s’hi suma l’empresa municipal Procornellà i Ràdio Cornellà, el pressupost consolidat és de 113 milions. Això representa un increment de dotze milions en comparació amb aquest 2021.
En termes generals, totes les partides s’incrementen de mitjana 9’45% i les més destacades són: manteniment de l’espai públic, seguretat, serveis socials, medi ambient, educació i igualtat.
El 37% de les arques públiques provenen d’altres administracions, bàsicament, de la Diputació de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana.
Podeu escoltar el programa "L'Alcalde Respon" de gener, aquí.