23 de Febrer de 2021 a les 12:48
La Fira de Cornellà acull setmanalment 3.600 persones per rebre una vacuna contra la Covid-19. Aquest recinte s’ha transformat en un espai sanitari excepcional, totalment adaptat, per atendre les persones grans vulnerables i el personal docent, que són els col•lectius cridats ara per rebre aquest tractament.
A l’entrada de la Fira, dues persones reben la visita dels convocats. D’una banda, un voluntari de la Creu Roja orienta els professors, pedagogs i demés personal docent per situar-se a la cua de recepció. I d’una altra banda, una infermera rep les persones dependents que venen acompanyades del seu cuidador o cuidadora. Els dos col•lectius estan separats perquè se’ls injectarà una vacuna diferent i el protocol és diferent.
Els professors esperen a ser atesos pel personal administratiu de recepció, que els registra i els numera per rebre la seva dosis. Després, són vacunats i seuen quinze minuts per comprovar que el seu cos accepta correctament el medicament.
Les persones grans amb dependència ja estan registrats perquè el seu CAP els ha confirmat la seva visita, amb dia i hora. És per aquest motiu que la seva atenció és molt ràpida. En aquest cas, només arribar ja reben la vacuna i només han d’esperar uns minuts per comprovar la reacció.
I a la sortida, la majoria dels assistents respiren més tranquils perquè saben que aquest és el primer pas per acabar amb aquest malson.
A la Fira treballen personal administratiu sanitari, metges, infermers i infermeres i voluntaris de la Creu Roja. Tots i totes, fan hores extres per cobrir aquesta part essencial en la lluita contra el coronavirus. Sílvia Copetti és metgessa i adjunta a la direcció del SAP Baix Llobregat Centre.
És important que la població vacunada continuï portant la mascareta, rentant-se sovint les mans i mantenint les distàncies de seguretat. La vacuna redueix l’agressivitat de la malaltia, però no evita contagiar a la resta de les persones.