18 de Novembre de 2021 a les 12:11
L’Ajuntament de Cornellà torna a sortejar les parcel·les dels horts municipals de Can Mercader i de Sant Ildefons. Fins al 10 de desembre hi ha temps per presentar les sol·licituds de les persones interessades.
Les parcel·les dels horts municipals de Sant Ildefons i de Can Mercader han entrat en fase de sorteig, després que hagi finalitzat el període d’adjudicació vigent. D’aquesta manera, es tornen a posar a la disposició de la ciutadania els 82 horts destinats al cultiu propi de verdures, de fruites i d’hortalisses. David Calabuig és cap de l’àrea de medi ambient a l’Ajuntament de Cornellà:
Els horts municipals de Can Mercader disposen de 50 parcel·les i estan situats entre l'aparcament del Complex Esportiu Can Mercader i la carretera de l'Hospitalet, en un solar de prop de 5.590 metres quadrats a tocar del parc. Disposen d'equipaments i serveis comuns com un sistema de reg amb boca a cada parcel·la, taquilles i compostadors, entre d'altres. El canon anual serà l'establert a les ordenances municipals, i que l'any 2021 ha estat de 57,70 euros.
Les parcel·les de Can Mercader estan adreçades a persones pensionistes. És a dir, l’únic requisit per accedir-hi al sorteig és portar més de cinc anys empadronat a la ciutat i rebre una pensió. Tornem a escoltar el cap de l’àrea de medi ambient a Cornellà:
Pel que fa als horts de Sant Ildefons, surten a concessió 32 parcel·les. Es troben entre el carrer Almogàvers i l'avinguda República Argentina, a l'espai ocupat antigament per l'INEM. En aquest cas, la vigència de la concessió és de tres anys, pagant només un canon simbòlic de 5,80 euros anual.
Els horts de Sant Ildefons estan destinats a persones aturades i tenen una funció social. L’objectiu d’aquestes parcel·les és, a banda de promoure el cultiu propi de fruites, de verdures i d’hortalisses, rebre formacions d’horticultura i establir un espai de suport emocional. David Calabuig:
Les sol·licituds es poden presentar, preferiblement de manera telemàtica, fins al 10 de desembre. Presencialment, també es poden presentar a l’Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), en horari de matí o de tarda, els dies laborables. En tots dos casos, un cop recollides les sol·licituds i aprovada la llista definitiva de les admeses, es procedirà a un sorteig públic per a l’adjudicació de tots els horts disponibles.
Els horts municipals de Cornellà formen part de les iniciatives locals adreçades a fomentar un consum responsable de la nostra alimentació i que consta en la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona a la qual, recentment, s’ha sumat Cornellà. Mireya Plaza és tècnica de medi ambient al consistori:
A banda dels horts municipals, també n’hi ha d’altres projectes que fomenten una alimentació sostenible. Tornem a escoltar la tècnica de medi ambient a l’Ajuntament:
Aquest any, Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible i diversos municipis de la zona metropolitana, com Cornellà, s’han sumat a les seves iniciatives per divulgar també hàbits alimentaris més respectuosos amb el medi ambient.