17 de Abril de 2023 a les 13:44
El projecte “Escola amb Projecte Psicoeducatiu Km0/Slow Food Education Network” continua creixent a Cornellà. La iniciativa té com a objectiu promoure i desenvolupar l’educació alimentària i ambiental, perseguint els valors de proximitat, la protecció de la biodiversitat, la sostenibilitat i el reaprofitament alimentari i, alhora, vol prevenir els trastorns alimentaris.
Aquest any el projecte passa de dos centres educatius a 10 i durant aquest curs escolar els alumnes han plantat la col paperina que posteriorment cuinaran amb xefs de renom. Concretament s’han unit l’Escola l’Areny, Betània, Jacint Verdaguer, Dolors Almeda, Gaudí, i els Instituts Esteve Terrades, Miquel Martí i Pol i Francesc Macià.
A més, aquest curs s’ha introduït a través del projecte CuEmE un producte de gastronomia on l’alumnat de cinquè de l’ Anselm Clavé vendrà melmelada de la varietat de Pruna Miravolant. Tanmateix, el Francesc del Forn Massana ha acompanyat l’alumnat de l’Escola Mediterrània per fer unes galetes amb el logo de l’escola. Aquests motlleshan estat fets amb una impressora 3D pels alumnes de segon de l’assignatura de Tecnologia de l’Esteve Terrades.
Cal destacar que aquest projecte d’Slow Food ha estat guardonat amb el premi “Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica”, convocat per la Generalitat.
Per donar els detalls de tot plegat, avui ens acompanya als estudis de Ràdio Cornellà Anna Raventós, directora i líder de la iniciativa.