12 de Juliol de 2022 a les 13:50
L’Ajuntament de Cornellà enceta un projecte social per a reaprofitar els excedents alimentaris dels menjadors escolars. Aquest nou servei es desenvolupa a les escoles Sant Miquel, Torre de la Miranda i Anselm Clavé. Les racions sobrants d’aquests menjadors escolars es congelen en carmanyoles individuals reutilitzables i, posteriorment, es distribueixen entre les persones derivades de serveis socials, com a complement dels menús cuinats diaris que reben.
Per desenvolupar aquesta iniciativa social i contra el malbaratament alimentari, s’han hagut de comprar uns congeladors isotèrmics especials que es transporten en bicicletes amb caixa de càrrega. Després de rebre-les, les persones receptores de les carmanyoles les retornen per poder-les rentar i reutilitzar.
El nou servei de reaprofitament alimentari va entrar en funcionament el 20 d'abril, i fins el final del curs escolar s'han pogut lliurar un total de 650 racions que suposen més de 211 quilos de menjar. Unes carmanyoles que es lliuren setmanalment a entre 14 i 20 famílies, aproximadament.
Les empreses de menjador implicades són l’Associació Educativa Trompitxol, Plat de Colors i Paladarines. El projecte té l’objectiu d’aprofitar amb total seguretat sanitària aliments que d’altra manera serien malbaratats. D’aquesta manera es contribueix , a la prevenció de residus, alhora que aquests aliments suposen un recurs més per a persones en situació de vulnerabilitat. El projecte compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Per donar tots els detalls avui ens acompanya via telefònica Mireya Plaza, tècnica de Medi Ambient a l’Ajuntament de Cornellà: