QUI SOM
PROGRAMACIÓ
HISTÒRIA
ADREÇA I CONTACTE
PUBLICITAT
ESCOLES A LA RÀDIO
PROGRAMES ESPECIALS

HISTÒRIA

La necessitat d’expressar-se en llibertat en els primers temps democràtics va donar origen a diversos projectes de ràdio lliure. La freqüència modulada (FM) es va omplir de veus i experiències que van ser l’origen de Ràdio Cornellà.L’emissora municipal va iniciar les seves emissions en proves, el juny de 1981, en un petit estudi situat al parc de Can Mercader. El mes de maig del 1982 van començar les emissions de manera estable.

Des del primer moment, la ràdio va començar una trajectòria de servei públic amb informatius i programes adreçats a diferents públics.

Els estudis es van traslladar al carrer Costa Brava l’any 1984, per apropar-se al centre del municipi. Les noves instal·lacions tenien més espai: un estudi de directe, un altre d’enregistrament i una sala de redacció.

La participació ciutadana i l’obertura de la ràdio al conjunt de la població han estat els grans eixos que han definit aquests anys de ràdio a Cornellà. Però també ha estat un projecte professional i de qualitat, ja que ha combinat amb èxit la vessant més pública i de servei, amb propostes comercials que han atret al més de 500 anunciants.

Després de 35 anys, Ràdio Cornellà conserva aquell esperit jove, dinàmic i participatiu amb el desig de fer una proposta propera i atractiva per continuar sent un referent per a tota la ciutat.

Reconeixements

Ràdio Cornellà, els seus programes i els seus col·laboradors ha rebut nombrosos reconeixements al llarg de la seva història, majoritàriament provinents del mateix teixit associatiu de la ciutat que ha volgut destacar el paper important que té la ràdio com a mitjà de comunicació de proximitat i de participació ciutadana.

Aquests són alguns dels premis més importants que ha rebut Ràdio Cornellà al llarg d’aquests 34 anys de vida:

Ràdio Cornellà ha rebut el Premi Rosalia Rovira de la Diputació de Barcelona de 1991 conjuntament amb les emissores municipals del Baix Llobregat per haver impulsat diverses experiències de ràdio comarcal com l’Informatiu Comarcal del Baix Llobregat.

L’emissora municipal també va merèixer el Premi Rosalia Rovira de la Diputació de Barcelona l’any 1997 com a reconeixement per la seva tasca informativa de proximitat i de qualitat a la XIII edició dels Premis de la Comunicació.

Com a part integrant de la Xarxa de Comunicació local, totes les ràdios i televisions locals que en formaven part, van rebre el Premi Nacional de Comunicació de la Generalitat de Catalunya 2014 en la categoria de comunicació de proximitat. El jurat va valorar la seva tasca apropant la realitat del territori català a través de la provisió de continguts de qualitat.

I recentment, el Consell de l’Esport de Cornellà ha atorgat un premi especial de la Festa de l’Esport 2015 al programa “L’Esport al Punt” de Ràdio Cornellà. Les entitats esportives de la ciutat han concedit per unanimitat aquest premi a l’emissora municipal per l’ampli seguiment que ha fet de l’esport local des dels inicis de la seva emissió l’any 1982.

C/ Costa Brava, 7, 08940 Cornellà de Llobregat | 93 377 82 00 | radiocornella@aj-cornella.cat