QUI SOM
PROGRAMACIÓ
HISTÒRIA
ADREÇA I CONTACTE
PUBLICITAT
ESCOLES A LA RÀDIO
PROGRAMES ESPECIALS

LES ESCOLES A LA RÀDIO

Uns 300 alumnes dels centres educatius de Cornellà visiten cada curs l'emissora municipal i realitzen el taller "Viure la ràdio". Aquesta activitat està dirigida a centres d'educació de primària i secundària, tan públics com concertats, de Cornellà de Llobregat.

L'activitat es divideix en dues sessions. A la primera, es visiten les instal·lacions de Ràdio Cornellà. Es tracta d'una visita comentada en funció de l'edat dels alumnes per conèixer el funcionament d'un mitjà de comunicació local.

La segona sessió, es realitza aproximadament dues setmanes més tard i consisteix en un taller per confeccionar i enregistrar un programa radiofònic elaborat pels mateixos alumnes.

Per a molts nois i noies, aquest és el seu primer contacte amb un mitjà de comunicació. Un dels objectius de l'activitat és que aquests joves prenguin consciència i siguin més crítics amb els programes que consumeixen habitualment als diferents mitjans de comunicació.

A més, el taller "Viure a ràdio" és molt atractiu per a les escoles ja que les ajuda a treballar determinades matèries d'una manera més distesa i divertida. Per exemple, la lectura en veu alta, la redacció de textos en català i el treball en grup.

Des de Ràdio Cornellà, es valora molt positivament la implicació de les escoles al realitzar aquesta activitat ja que, a més de les hores dedicades a la ràdio, el taller implica diverses hores de treball al centre educatiu.C/ Costa Brava, 7, 08940 Cornellà de Llobregat | 93 377 82 00 | radiocornella@aj-cornella.cat